Brygada kulinarna " Madre Sowy" piecze zdrowe bułeczki undefined

Brygada kulinarna " Madre Sowy" piecze zdrowe bułeczki

Pieczenie bułeczek nie jest trudne. Może być przyjemne, smaczne i co rano budzić nas zapachem świeżego pieczywa. Pierwsze bochenki chleba wypiekano już wiele tysięcy lat temu. To dowód na to, że zajmuje on specjalne miejsce w życiu ludzi.Podjęcie wypieku bułeczek miało na celu propagowanie walorów zdrowotnych i smakowych wśród dzieci oraz uświadomienie,że chleb jest symbolem ciężkiej pracy wielu ludzi. Wszyscy z ogromnym zaangażowaniem zgłębiali tajniki wypieku zdrowych bułeczek i każde z nich uczestniczyło w poszczególnych etapach otrzymywania tego produktu. Dzieci obsypywały bułeczki ziarnami słonecznika,dyni i sezamu. Na koniec kosztowały udanych wypieków.
event_note
12.12.2018
attachment
18
perm_identity
Monika Turek