Kulinarny zawrót głowy  undefined

Kulinarny zawrót głowy

W ramach edukacji żywieniowej w piątek nasze przedszkolaki wraz z wychowawczyniami kolejny raz wykonały zdrowe wypieki- ciasto drożdżowe z winogronami oraz babeczki ze szpinakiem.
Natomiast na popołudniowych zajęciach dzieci wykonały przepyszne kolorowe zakąski z różnorodnymi warzywami.
Swoimi smacznymi wytworami przedszkolaki poczęstowały gości obecnych na zajęciach otwartych w grupie 5,6- latków.
Wszyscy z apatytem zjadali przysmaki, udowadniając tym samym, że wszyscy, bez wyjątków, jedzą szpinak. wszystko zależy od formy podania.
Mamy nadzieję, że zachęciliśmy rodziców do poszukiwania nowych przepisów, aby dzieci codziennie spożywały odpowiednią dla zdrowia porcję owoców i warzyw.


event_note
21.10.2019
attachment
11
perm_identity
Wieslawa Dudek